Een compleet transport management in de cloud!

Automatiseer al je processen, van order tot factuur

Altijd en overal inzicht

Webportal

Zeg eens eerlijk, hoeveel tijd ben jij dagelijks kwijt om klanten te informeren over de status van hun orders? Met het maken van rapporten, het beantwoorden van vragen en het afhandelen van telefoontjes? Met de webportal van TOPS is dat verleden tijd!

Via de TOPS webportal hebben jouw klanten namelijk altijd en overal inzicht in de voortgang van opdrachten. Wat is de planning van mijn order? Is de vrachtwagen al geladen? Wanneer gaat er gelost worden? In één oogopslag is het duidelijk. Bovendien kunnen klanten zelf orders invoeren in de webportal. Dat betekent niet alleen een enorme tijdsbesparing, maar ook een veel kleinere kans op fouten.

Volgens afspraak leveren

Planbord

Het plannen van een lading bij de juiste chauffeur op de goede wagen is een complexe puzzel door de vele factoren waar je rekening mee moet houden. Lokale wet- en regelgeving, klantafspraken, kenmerken van laad- en losplaatsen, openingstijden… teveel om op te noemen. Het grafisch planbord van TOPS helpt je om orde te scheppen in de complexiteit.

Vanuit het overzicht van alle orders die nog door jou moeten worden gepland, sleep je een order naar de juiste plek op het planbord. Het planbord past automatisch regels en afspraken toe en geeft signalen van mogelijke conflicten. Met een druk op de knop vraag je alle informatie op over de bijbehorende order, chauffeur of het gebruikte materieel, zodat je problemen snel een eenvoudig oplost.

Controle over alle taken

Workflow

Via de intelligente workflow maakt TOPS automatisch alle taken aan die bij iedere order horen. Het takenoverzicht toont vervolgens alle nog openstaande taken per taaksoort. Zo zie je in één oogopslag voor welke orders er nog geen CMR- of emballagecontrole gedaan is, of er nog opbrengstenverdelingen ontbreken en welke facturen er nog aangemaakt moeten worden. Met een druk op de knop geef je aan dat een taak voltooid is.

Op deze manier kunnen taken efficiënt afgewerkt worden en heb je bovendien snel inzicht in eventuele knelpunten. Bovendien kun je achteraf precies terugzien wie wanneer welke taak heeft uitgevoerd.

Grip op je voorraden

Warehouse management

Heb jij naast je transportbedrijf ook een warehouse? Met de WMS-functionaliteit koppel je jouw TMS en warehouse eenvoudig aan elkaar. Daardoor hoef je informatie slechts één keer in te voeren. Bij een transportopdracht maak je met één druk op de knop ook automatisch een inslagorder aan. En bij een uitslagorder kun je direct een transportopdracht aanmaken. Bovendien kun je de ontvangstcontrole en in- en uitslag volledig papierloos maken door met scanners en tablets te werken.

Met TOPS kun je producten op het niveau van artikel, klant, ladingdrager, verpakking en stuks registreren en traceren. Zo weet je altijd exact welke goederen waar in je warehouse staan, van welke klant ze zijn en wie de goederen heeft ontvangen en ingeslagen. Bovendien kun je op diverse niveaus tarieven koppelen zodat eenvoudig de opbrengsten van zowel handeling als opslag worden berekend.

Bespaar tijd en voorkom omslachtig werk

“Het grafisch planbord van TOPS geeft in één oogopslag aan welke orders nog gepland moeten worden en waar de problemen in de planning zitten. Knelpunten kunnen we snel oplossen en plannen kost zo veel minder tijd.”

Gert Mathijssen, TOPS consultant

Met TOPS zijn de mogelijkheden grenzeloos!

Snel invoeren van orders

Gebruik sjablonen om orders razendsnel in te voeren of te kopiëren. Of laat klanten zelf opdrachten invoeren in de overzichtelijke webportal.

Regels en afspraken

Beheer alle regels en afspraken over klanten, chauffeurs, transportmiddelen en ladingen op één plek en ontvang automatisch signalen bij afwijkingen.

Tariefstructuren

Leg alle tariefafspraken eenduidig vast als basis voor de facturatie en het berekenen van kosten en opbrengsten per opdracht, rit of klant.

Takenlijst

Bekijk snel welke taken er nog openstaan. Controleer eenvoudig welke vrachtbrieven nog niet binnen zijn en welke orders nog gefactureerd moeten worden.

Facturatie

Genereer automatisch alle facturen per klant, periode of afdeling, met een factuuropmaak aangepast aan de wensen van de specifieke klant.

Integratie

Integreer TOPS met al je andere pakketten. Transporteer automatisch gegevens naar je boekhouding, facturatiepakket of boordcomputers.

Rittenoverzicht

Maak snel en eenvoudig overzichten over alle ritten per land, regio, klant of periode. Klik direct door naar de details van iedere rit.

Geofences

Teken flexibel gebieden op de kaart om eigen regio’s te definiëren voor het filteren van opdrachten en plannen van ritten.

Rapportage

Geef je klanten informatie en inzichten waar zij behoefte aan hebben, door volledig gepersonaliseerde word-sjablonen.

Voor wie ICT serieus neemt

Waar wij van dromen? Een modern, transparant en betrouwbaar transportbedrijf dat door slimme automatisering eenvoudig kan voldoen aan alle eisen en wensen van klanten, tegen concurrerende tarieven.

Hoe kies je het beste softwarepakket voor jouw transportbedrijf?

Dat lees je in dit eBook!

Download eBookx